Grupul Volkswagen a primit o amenda de un miliard de euro pentru scandalul Dieselgate

     Grupul Volkswagen a fost amendat cu un miliard de euro pentru scandalul Dieselgate, prin care au fost falsificate rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Reprezentanții producătorului auto au anunțat, miercuri, că vor accepta această sancțiune și că își vor asuma responsabilitatea pentru acest scandal.

 

     „După o examinare amănunţită, Volkswagen AG a decis să accepte amenda şi să nu o conteste. Prin această decizie, Volkswagen îşi recunoaşte responsabilitatea pentru criza diesel şi consideră că acesta este un nou pas spre depăşirea crizei”, au informat reprezentanții companiei Volkswagen.

      Herbert Diess a declarat ca producatorul de automobile inca incearca sa depaseasca scandalul de falsificare a rezultatelor emisiilor, dupa ce autoritatile germane au ordonat companiei din Wolfsburg sa plateasca un miliard de euro.

     "Sunt necesari pasi suplimentari pentru a restabili increderea in companie si in industria auto" declara Herbert Diess.

      Amenda instituită de procurorii germani a fost aplicată la aproape trei ani după ce Volkswagen, a recunoscut că a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.Producătorul auto a promis că va oferi despăgubiri de miliarde de dolari pentru proprietarii de autoturisme diesel din Statele Unite.

     Până în prezent, Volkswagen a refuzat să adopte o măsură similară pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa implicate în acest scandal, din cauza diferenţelor existente în legislaţie.

 

Articole