Golden Sahara II din anii '50 adus la viata de Goodyear la Geneva International Motor Show 2019

     Golden Sahara II – Goodyear aduce la viață un vehicul emblematic al anilor ‘50.

 

     Goodyear in colaborare cu Klairmont Kollections, a prezentat anul acesta la Geneva un model personalizat al anilor 1950-1960 restaurat, Golden Sahara II. Acest model de mașină personalizat, Golden Sahara II a fost unul dintre primele concepte de vehicule autonome, fiind echipat cu anvelope strălucitoare și translucide, dezvoltate special de catre producatorul de anvelope Goodyear.

     Proiectată de către Jim Street și legendarul tuner de mașini George Barris, Golden Sahara II a fost o platformă de testare pentru noile sisteme electronice. Mașina este prevăzută cu un sistem de control pentru accelerație, frânare și direcție inspirat din epoca avioanelor cu reacție și un sistem de frânare automat ce folosește senzori pentru detectarea posibilelor obiecte de pe traiectoria mașinii.

     Anvelopele mașinii au fost create de producatorul de anvelope Goodyear folosind Neothane, un cauciuc sintetic translucid, luminat din interior pentru a-i oferi strălucire. Acesta face parte din studiile elaborate realizate de Goodyear pe fezabilitatea anvelopelor care ar putea îmbunătăți vizibilitatea în condiții meteo neprielnice, sau ar putea fi legate direct de sistemul de frânare pentru a lumina ori de câte ori șoferul apasă frâna.

 

sursa: start-up

Articole