Inginerii Nissan au creat scaunul care se "parchează" singur sub birou când baţi din palme

     Inginerii Nissan au creat un scaun cu motoare electrice care se "parchează" singur sub birou când baţi din palme prin utilizarea a patru camere video amplasate pe tavan.

 

     Sistemele de asistenţă la parcare nu mai reprezintă un mister pentru producătorii auto, care implementează astfel de tehnologii care vin în sprijinul şoferilor. Cei de la Nissan au dus însă ideea mai departe şi s-au gândit inclusiv la persoanele care sunt atât de leneşe încât nu vor să împingă scaunul din birou atunci când pleacă de la locul de munca spre casă. Aşa a apărut scaunul cu parcare inteligentă care, aşa cum sugerează şi numele, se poate "parca" singur sub birou.

 

     Pentru asta, baza scaunului foloseşte motoare electrice şi roţi care se pot roti la 360 de grade, iar sistemul presupune şi amplasarea a patru camere video pe tavan. Cu această configuraţie pentru cameră, în momentul în care vrei să pleci acasă trebuie doar să baţi din palme, iar scaunul se "parchează" singur sub birou, indiferent cât de departe este poziţionat în cameră.

 

 

 

 

sursa:http://www.automarket.ro/stiri/inginerii-nissan-se-plictisesc-au-facut-scaunul-care-se-69291.html

Articole