Dublu Podium la General pentru Dunlop la Le Mans 24 Hours

      Participarea Dunlop la Le Mans 24 Hours 2017 este una memorabilă, cu numeroase recorduri doborâte pe pistă, cu poziția de lider în majoritatea tururilor de pistă și cu podiumuri la general în plus față de victoriile și podiumurile obișnuite de la clase, într-o cursă cu mașini și piloți testându-și abilitățile în condiții de temperaturi foarte ridicate.  Temperatura la nivelul pistei a depășit 50 de grade spre sfârșitul cursei în regiunea franceză Sarthe.

 

 

LMP2

      În clasa LMP2, echipa învingătoare cu numărul 38 Jackie Chan DC Racing nu a părăsit nicio clipă topul primilor 6 competitori, cu Jota-run Oreca-Gibson menținându-se în rândul primilor 3 începând cu ora a șaptea. Cursa de uzură a luat amploare în clasa LMP1, iar în ora 22, tura 319, mașina nr 28 Thomas Laurent a preluat conducerea generală a cursei.

 

 

   În ultimele două ore am asistat la revenirea treptată a LMP Porsche, dar a durat 28 de ture pentru a recâștiga prima poziție, cu 65 de minute rămase pe ceas din cursă.
Ho-Pin Tung a trecut linia de sosire al doilea la general și câștigător în clasa LMP2, conducând 28 de ture la general și 187 din cele 366 ture de la LMP2.

    Mașina parteneră numărul 37 Jackie Chan Oreca s-a clasificat a 3a la general și a doua în LMP2, urmată de numărul 35 Signatech Alpine Matmut.
Primii 10 finaliști la LMP2 au ales să concureze cu anvelope Dunlop.

 

 


GTE Pro Class

     În clasa LM GTE Pro, cele două mașini Aston Martin Vantages echipate Dunlop au preluat conducerea pe rând, conducând 210 dintre cele 340 de ture. A fost probabil cea mai competitivă clasă, primii 6 competitori schimbând conducerea între ei de 51 de ori în total. O manevră efectuată în ultima tură de mașina numărul 97 Jonny Adam în virajul final a fost suficient pentru a-i asigura succesul.

 

 

GTE Am Class

     Aston Martin Racing a condus de asemenea clasa LM GTE Am, cu 4 dintre cei 7 participanți Dunlop în lupta pentru podium, incluzând numărul 98 Aston Martin și Dempsey-Proton Racing Porsche. În cele din urmă, cea mai bine plasată mașină echipată Dunlop a fost Beechdean AMR Aston Martin pe locul 4.

Articole