Benzina si motorina cu 0.16 lei/litru mai scumpe la pompa

 

    Preţurile au crescut cu 0,16 lei/l

Supraaciza la carburanţi a intrat în vigoare vineri, dată de la care s-a înregistrat o creştere cu 0,16 lei pe litru la pompă pentru toate cele trei categorii de combustibil. În funcţie de benzinărie, preţurile au crescut diferit, de la 7 până la 16 bani. O a doua majorare se va aplica începând din 1 octombrie.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 30 august, majorarea accizelor la carburanţi în două etape - de la 15 septembrie şi 1 octombrie.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, anunţa că introducerea supraaccizei va genera o majorare de câte 0,16 lei/litru pentru toate tipurile de carburanţi - benzină cu plumb, fără plumb şi motorină. El susţinea că această majorare se produce în etape „pentru a nu crea un şoc la nivelul consumului care poate genera creşteri de preţ, automat scăderi de consum şi poate afecta bugetul de stat”.

"Pretul nu poate numai sa scada, dar in mod cert nu este influenta accizei, fiindca acciza inca nu a intrat in vigoare (...) O sa avem o discutie pe 15-16 septembrie, sa vedem exact care a fost influenta. Daca barilul a crescut, o sa avem o discutie, daca au avut alte cheltuieli, este alta discutie, iar daca a crescut artificial, cred ca nu mai avem nicio discutie”, a declarat, marti 12.09.2017, Mihai Tudose, intrebat despre cresterea preturilor carburantilor la pompa.

Premierul Mihai Tudose a sustinut ca nu decizia de a introduce supraacciza la carburanti a generat cresteri de preturi la pompa si a precizat ca in urmatoarea perioada are programate intalniri cu reprezentantii companiilor petroliere, iar in cazul in care va constata ca preturile au crescut preventiv, va lua masuri in consecinta.

 

 

sursa: http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/supra-acciza-lacarburanti-aduce-val-scumpiri-pana-n-craciun-1_59be15a25ab6550cb8408e7f/index.html

Articole