Recomandări generale pentru anvelopele de iarnă

     Iarna, șoferii se simt mai puțin siguri la volan. Dar lucrurile pot fi schimbate. Cunoscând cât mai bine adevăratele riscuri ale șofatului în timpul iernii , dar și avantajele echipării corecte a vehiculului (anvelope 3PMSF* sau M+S) , șoferii se pot simți și iarnă în siguranță.

 

      CE ÎNSEAMNĂ ANVELOPE OMOLOGATE PENTRU IARNĂ: 3PMSF sau M+S?

       1. Marcajul 3PMSF (3 vârfuri muntoase/fulg de nea) sunt singurele care garantează performanțe de excepție în timpul iernii, fiind special create pentru a fi folosite pe zăpadă și certificate de teste stricte*.
           * Conform metodei ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation).

       2. Marcaj M + S (Mud and Snow) indică faptul că anvelopa este, conform normelor europene, o anvelopă de iarnă, însă performanțele sale nu au fost testate în condiții de iarnă.

 

      În timpul iernii, ANVELOPELE DE IARNĂ sunt mai eficiente decât ANVELOPELE DE VARĂ.

(1) Diferența standard dintre distanţa de frânare a unei anvelope de iarnă și cea a unei anvelope de vară. Distanţa de frânare pe o suprafaţă umedă de la 80 la 0 km/oră. Teste TÜV Süd 2013 realizate cu anvelope 205/55 R16, la o temperatură cuprinsă între 4 °C și 6 °C.

(2) Diferența standard dintre distanţa de frânare a unei anvelope de iarnă și cea a unei anvelope de vară. Distanţa de frânare pe o suprafaţă acoperită cu zăpadă la 50 la 0 km/oră. Teste TÜV Süd 2013 realizate cu anvelope 205/55 R16, la o temperatură cuprinsă între -4 °C și -6 °C.

 

       EXISTĂ REGLEMENTĂRI LEGALE PENTRU ECHIPAREA VEHICULELOR ÎN TIMPUL IERNII?

       Conform Codului Rutier (O.U.G. nr. 195/2002), anvelopele de iarnă sunt obligatoriipe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Autoturismele trebuieechipate cu anvelope de iarnă pe toate roțile.

 

       CE REPREZINTĂ ANVELOPELE?

       Anvelopele constituie singurul punct de contact al vehiculului cu solul. Echipați-vă întotdeauna vehiculul în funcţie de sezon. Iarna folosiți anvelope cu marcaj 3PMSF și/sau M+S.

        Indiferent ce fel de iarnă este, in magazinele Premio Dumivest cat si in magazinul on-line Dumivest veti gasi anvelopele potrivite pentru nevoile fiecaruia. 

 sursa:http://www.michelin.ro/anvelope/descoperiti-trimiteti/ghid-de-condus/ce-fel-de-anvelope-ar-trebui-sa-folosim-iarna

Articole