Sti care este starea politei tale RCA? Bonus sau malus?

     Asociatia de Supraveghere Financiara a dezvoltat recent o aplicatie prin care poti sa verifici in ce categorie te incadrezi atunci cand vine vorba de asigurarea RCA.

 

Asadar daca doriti sa verificati statusul politei RCA pentru a vedea in ce categorie va incadrati: bonus sau malus tot ce trebuie sa faceti este sa accesati site-ul asf la link-ul.

Daca nu cunoasteti sistemul bonus/malus, va reamintim ca este vorba despre numarul de accidente pe care le produceti si ce impact are acesta asupra politei de asigurare.

Sistemul bonus/malus are doua criterii: ultima clasa pe care ati detinut-o (bonus sau malus) si numarul accidentelor in perioada de referinta. La data de 1 august 2017, in Monitorul Oficial, s-a publicat Norma ASF 20/2017 care actualizeaza coeficientii bonus/malus, astfel ca:
- B8 - cel mai inalt nivel din categoria Bonus - inseamna o reducere de 50% care se aplica atunci cand trebuie sa platiti taxa politei RCA. Practic inseamna ca nu s-au inregistrat daune platite, deci aveti un istoric curat pe perioada de referinta.
- M8 - Malus 8 - inseamna o penalizare de 80% la plata politei RCA care se aplica atunci cand platiti si ca aveti un istoric incarcat cu daune platite in perioada de referinta.

Aplicatia are nevoie de numarul de inmatriculare al autovehiculului sau de seria de sasiu a acestuia. Simultan se pot verifica maxim 5 autovehicule.

 

 

Articole