Romania, locul 1 la scumpirea benzinei in Europa

 

     Pretul benzinei creste in mod regulat de cativa ani incoace. "Motivele" sunt cu multe, iar promisiunile de ieftinire vin si ele odata cu fiecare campanie electorala, dar rezultatul este intotdeauna acelasi: pretul carburantului creste. Si nu vorbim despre niste cresteri nesemnificative, ci despre unele majore, care se pot resimti odata cu fiecare plin pe care il facem.


 

       In cazul in care nu eram constienti de aceste cresteri ale pretului la benzina cu care avem de a face, acum avem si o confirmare in acest sens. Statisticile furnizate de specialistii de la Oil Bulletin (un serviciu care monitorizeaza preturile carburantilor in Europa) ne arata ca pretul carburantului s-a scumpit in tara noastra cu nu mai putin de 11.8% de la 1 ianuarie si pana in prezent.

      Dar nu numai ca avem o crestere semnificativa a pretului benzinei in nici sase luni, insa aceasta crestere este cea mai mare din Europa fiind chiar dubla in comparatie cu media europeana. De asemenea, Romania este singura tara din Europa cu o crestere a pretului benzinei de peste 10 procente.

       Locul doi in acest clasament este ocupat momentan de Franta, cu o scumpire de 9.6% de la inceputul anului si pana acum. Locul trei este ocupat de Marea Britanie cu o scumpire de 9.5%, iar urmatoarele locuri sunt ocupate de Estonia si Danemarca, Danemarca fiind in acelasi timp si tara cu cel mai mare pret al benzinei.

 

sursa: https://www.cars.ro/auto/continental-angajari-iasi-2018-16070.html

Articole