Michelin dezvolta un nou tip de anvelope pentru Bugatti Chiron cu o viteza maxima de 482 km/h

      Producatorul de anvelope Michelin a asteptat destul de mult timp pana la lansarea unui nou tip de anvelope, dar renumitul producator ajunge foarte aproape de dezvoltarea unor anvelope de inalta performanta care sa poata atinge viteza colosala de 300 de mile pe ora, adica 482 de kilometri pe ora.

 

      Profilul de anvelopa este prevazut special pe un anumit model de autovehicol si este  celebrul Bugatti Chiron sau fortosul Hennessey. Constructorii supercar-urilor se arata foarte incantati de aceasta initiativa, fiind bineinteles, dornici de afirmare.

      Dupa ce producatorul Bugatti a reusit sa dezvolte celebrul model de strada cu propulsor de peste 1000 de cai putere ce se identifica cu modelul Veyron si care atingea nu mai putin de 431 de kilometri pe ora, totul parea ajuns la cote maxime, fiind imposibil de depasit, insa… n-a durat foarte mult pana cand producatorul suedez Koenigsegg a reusit sa atinga si chiar sa depaseasca aceasta colosala viteza.

      Prin urmare, cu modelul Agera RS, Koenigsegg a reusit sa atinga inalta viteza de 447 de kilometri pe ora. Acest lucru a fost datorat in mod special anvelopelor, pe langa propulsorul, aerodinamicitatea si greutatea perfect adaptate.

      Mai tarziu, suedezii nu au resuit sa se impuna pentru mult timp, urmatorul in top fiind Bugatti cu modelul Chiron si marca Hennessey cu Venom F5. Acestia au reusit sa depaseasca pragurile anterioare, viteza tinta fiind de 300 de mile la ora sau mai exact, 482,8 kilometri pe ora.

      Acest lucru este putin probabil doar cu tehnologia utilizata astazi, un element aparte reprezentandu-l anvelopele. Degeaba vor dezvolta marii producatori autovehicule usoare, cu motoare de sute de cai putere, daca suprafata de rulare si anvelopele nu se vor incadra in standardele impuse de legile fizicii. Desi ar putea atinge o putere mai mare cu noile motoare, pentru un rulaj sigur sunt necesare anvelope speciale si adaptate pestru aceste viteze.

 

Sursa: https://www.cars.ro/auto/michelin-anvelope-viteza-bugatti-chiron-viteza-maxima-16153.html

Articole