Cum ne alegem anvelopele de vara?

 

     Avand in vedere ca suntem in luna iulie si temperaturile sunt foarte ridicate, daca inca nu a-ti schimbat anvelopele de iarna cu cele de vara ar fi foarte indicat sa o faceti, iar in cazul in care trebuie sa achizitionati anvelope de vara va prezentam mai jos cateva sfaturi. 

 

     Anvelopele de vara sunt de foarte multe tipuri si sunt produse de foarte multe branduri. Exista anvelope de vara pentru un buget redus, mediu sau pentru un buget premium. Insa o recomandare ar fi sa alegeti anvelopele noi… nu second-hand. Atentie insa, deoarece multe magazine sau inclusiv supermarket-uri practica tehnica de a vinde anvelope noi dar resapate. 


     1. Anvelopele resapate:

       Procesul de reșapare a unui cauciuc constă în recondiționarea unei anvelope uzate prin adăugarea unui nou strat de cauciuc deasupra celui deteriorat. Din păcate, prin adăugarea unui nou strat anvelopa își pierde din proprietățile inițiale, deci nu recomandam folosirea acestor anvelope chiar daca au un pret redus. 

    2. Anvelopele noi produse de branduri necunoscute

      Suna foarte tentant sa achizitionezi anvelope ieftine si noi, dar brandurile necunoscute nu folosesc materiale de calitate, ceea ce inseamna ca automat aderenta este una scazuta iar distanta de franare este una destul de mare. 

 

    3. Anvelope noi pentru buget mic sau mediu - produse de braduri cunoscute (Goodyear, Michelin, Continetal, Pirelli, etc):

     Toti marii producatori au submarci produse de aceastia. Binenteles calitatea acestor anvelope nu va egala niciodata produsul din gama premium, dar calitatea anvelopelor va fi net superioara unui brand no name. In general nu doar compozitia materialului este cea care determina calitatea anvelopei ci si tehnologiile cu care este construita anvelopa, eficacitatea profilului de a evacua apa si multe altele. Dintre aceste game amintim: Fulda, Sava, Debica, BFGoodrich, Kleber, Tigar, Semperit, Barum, si lista poate continua. 

 

    4. Anvelope noi gama premium

     Clar aceste anvelope sunt recomandate in cazul in care bugetul va permite, asa cum am mentionat mai sus, compozitia chimica a cauciucului este una superioara iar tehnologiile de constructie va vor aduce un plus de siguranta, aderenta la sol va fi una mare iar distantele de franare mult mai mici decat in cazul anvelopelor din gama medie sau low cost. Aceste performante se pot verifica la detaliile anvelopei cu ajutorul coeficientilor de eficienta, cu cat calificativul este mai aproape de A cu atat anvelopa este mai performanta. De asemenea sunt profile care sunt testate de companii individuale care publica aceste teste si desemneaza un castigator pentru gama respectiva de test.

     

Articole