Continental-Anvelope a achiziționat platforma industrială UMT din Timișoara

    Grupul Continental, companie producatoare de anvelope, a achiziționat 32 de hectare de teren de la UMT și Prompt, teren care reprezintă majoritatea fostei platforme industriale UMT din Timișoara. Această achiziție va ajuta compania să își extindă capacitatea de depozitare a produsului finit, și să își optimizeze costurile generale de logistică. Potrivit estimărilor Capital, valoarea tranzacției ar putea depăși șase milioane de euro.

 

    În cei 18 ani de cand activeaza in Timișoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope și a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienților din Europa și din întreaga lume. Acestia produc in Timisoara o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, conform cerințelor pieței, incluzând anvelope cu valoare ridicată pentru automobile premium,  anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (autoutilitare).  

    In perioada 1999-2017, Continental a investit circa 1.4 miliarde euro în activităţile din România.  Continental are in prezent toate cele 5 divizii în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie  al anvelopelor în București, iar la finalul anului 2017, acestia aveau circa 19.700 de angajaţi, din care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri în acest an în România. Divizia de Anvelope are 24 de locații de producție și dezvoltare la nivel global. 

 

 via: Capital 

Articole