Europa continuă să renunțe la automobilele diesel

     Europa continuă să renunțe la automobilele diesel astfel cota de piață a mașinilor diesel a scăzut la numai 37% în prima jumătate a anului, în condițiile în care clienții se refugiază spre versiunile cu motoare pe benzină, care au acaparat 56% din piață.

 

 

    Atat scandalul Dieselgate cat și anticiparea unor restricții de circulație în marile capitale au îndepărtat europenii de mașinile cu motoare diesel, iar trendul nu pare să se oprească prea curând, în condițiile în care cota de piață a mașinilor diesel a scăzut la numai 37% din prima jumătate a anului la nivelul continentului european Comparativ cu perioada similară a anului trecut, scăderea este una semnficativă: 9 puncte procentuale, de la 46%.

    Pe de altă parte, industria auto nu reușește încă să convingă acești clienți să cumpere mașini electrice și hibride. Datele oficiale arată că cea mai mare parte a clienților care au renunțat la diesel au optat pentru mașini cu motoare pe benzină, a căror cotă de piață a crescut de la 49% la 56%. În schimb, vânzările de mașini electrice și hibride a crescut într-un ritm lent, de la 4.3% la 5.4%.

    Una dintre explicații este legată de faptul că piața așteaptă modele electrice cu autonomii mai generoase, de circa 500 de kilometri, care își vor face apariția începând din acest an, inclusiv Audi e-tron sau Mercedes EQC.

    Pentru moment, Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi continuă să domine segmentul electricelor, cu Nissan Leaf pe prima poziție în fața lui Renault Zoe, în timp ce podiumul este completat de versiunea electrică a lui Volkswagen Golf.

 

sursa: Automarket

Articole