Sectia de Vopsitorie a uzinei Ford din Craiova a devenit una dintre cele mai moderne din lume

     Datorita unui proces tehnologic unic de vopsire la Uzina Ford din Craiova, Sectia de Vopsitorie a uzinei a devenit una dintre cele mai moderne din lume, prezentand numeroase elemente de unicitate.

 

     Sectia de Vopsitorie este prima vopsitorie Ford din Europa in care s-a implementat procesul de vopsire “3 WET”, constand in aplicarea a trei straturi “ud pe ud”– grund, baza si lac.

     Modul de amplasare al statiilor de lucru, ordinea proceselor de vopsire si dispunerea optima a echipamentelor plaseaza Sectia de Vopsitorie de la Craiova in randul celor mai compacte Vopsitorii din lumea Ford.

     Odata cu lansarea productiei modelului EcoSport la fabrica Ford Craiova, in octombrie 2017, s-a introdus si conceptul de vopsire “Two Tone” (Doua Culori). Desi nu este un concept nou in industria auto, caracterul unic al procesului implementat la Ford Craiova este dat de inversarea ordinii operatiilor de vopsire, extinderea zonei de vopsire a caroserie de la stalpul A (stalpul frontal) pana la stalpul C (panoul lateral spate) si imbinarea celor doua culori pe panoul lateral al caroseriei.

 

     De la începutul producției Ford la Craiova au fost vopsite peste 400.000 de caroserii pentru care s-au folosit 2.000.000 kg de vopsea. Ford investește și la Craiova în tehnologii menite să reducă nivelul de emisii, toate acestea cu scopul de a proteja mediul înconjurător. Astfel, Secția de Vopsitorie este integrată în programul de “100% segregare a deșeurilor” (“Zero Waste to Landfill”). De asemenea, de anul trecut se folosește doar vopsea fără solvenți, utilizându-se un sistem inovativ de uscare cu infraroșu. “Modelul EcoSport vine cu numeroase opțiuni de personalizare, astfel ca sunt posibile până la 79 de combinații de culori. Aproximativ 30% dintre exemplarele EcoSport produse la Craiova sunt livrate în configurația Two Tone”, a declarat Mircea Baluță, Manager al Zonei de Vopsitorie a uzinei Ford Craiova. 

 

via: Wall-Street

Articole