Rechemare in service: BMW

     BMW a identificat o problemă apărută la sistemul de recirculare a gazelor rezultate în urma arderii în galeria de admisie si au inițiat un recall care ar urma să afecteze 9 modele din gamă echipate cu motoare diesel cu 4 și 6 cilindri. 323.700 de mașini vor ajunge în service pentru verificări, iar dintre acestea, circa 2.000 au fost comercializate în România.

 

    Conform constructorului german, anumite modele echipate cu motoare diesel ar putea avea probleme la sistemul care face posibilă recircularea gazelor rezultate în urma arderii în galeria de admisie. Oficialii BMW spun că defecțiunea apărută în cadrul acestui modul ar putea provoca aprinderea motorului.

    Modelele afectate de rechemarea in service sunt BMW Seria 3, Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7 și SUV-urile X3, X4, X5 și X6 echipate cu motoare diesel cu 4 cilindri produse între aprilie 2015 și septembrie 2016 și cele echipate cu unități diesel cu 6 cilindri fabricate între iulie 2012 și iunie 2015.

    Acțiunea de rechemare în service este în strânsă legătură cu evenimentele din Coreea de Sud, unde au fost semnalate mai multe incendii la bord. Pe piața din Coreea de Sud, BMW a demarat un recall pentru 100.000 de mașini.

    Conform constructorului german, campania de rechemare în service din Europa ar urma să afecteze 323.700 de mașini. În România, circa 2.000 de exemplare vor ajunge în service pentru verificări.

 

sursa: Via | BMWProfit | Automarket

Articole