1 milion de masini hibrid rechemate inapoi in service de Toyota

    Toyota are o problema mai mult decat delicata, dupa ce a descoperit ca un numar extrem de mare de masini vandute in intreaga lume au probleme tehnice. Mai exact, este vorba de nu mai putin de 1 milion de masini hibrid, care au fost vandute in anii anteriori in toate colturile lumii.

 

    Inginerii Toyota au descoperit ca toate aceste masini au niste probleme la nivelul cablajelor motorului, probleme care pot isca in cele din urma un incendiu. Avand in vedere pericolul mare , cei de la Toyota au hotarat sa recheme in service toate cele un milion de masini afectate de aceasta problema!

     Cu toate ca asta nu inseamna ca toate cele un milion de autovehicule au fost afectate de aceasta problema, cei de la Toyota au descoperit aceasta defectiune la cablaje la una dintre masinile pe care o testau, ceea ce i-a facut sa se alarmeze. Totul a pornit din Japonia, acolo unde o masina hibrid a inceput sa scoata fum, ca urmare a unui scurtcircuit.

     Asadar, din motive de siguranta, acestia au hotarat sa cheme toti proprietarii acestor masini pentru verificari suplimentare. Aceasta probleme la cablaje poate provoca in orice moment un scurtcircuit, care poate duce la randul lui la un incendiu. Cum siguranta trebuie pusa inainte de toate in aceasta industrie, cei de la Toyota au luat cea mai responsabila decizie care putea fi luata in acest caz, si anume un recall.

     Conform celor spuse de oficialii producatorului nipon, aceasta defectiune a afectat modelele hibrid Prius si C-HR, produse la uzinele din Japonia intre iunie 2015 si mai 2018. Acestea au fost vandute atat in Europa, cat si in Australia si alte tari. Proprietarii vor urma sa fie anuntati de catre cei de la Toyota cu privire la aceasta problema in perioada urmatoare!

     Problema este una destul de serioasa, care ii va afecta in cele din urma pe cei de la Toyota. Daca in cazul altor producatori vorbim despre recall-uri pentru cateva zeci de mii de automobile, acum vorbim despre un recall de un milion de masini.

Articole