Goodyear lanseaza noul profil Fuelmax Performance o anvelopa special gandita pentru a reduce consumul de carburant

     Goodyear lanseaza anvelopele pentru vehicule utilitare de tonaj mare Fuelmax Performance care eficientizeaza consumul de combustibil si reduc emisiile de dioxid de carbon. Sunt anvelope special gandite care pot sa scada consumul de carburant al unei flote de 100 de TIR-uri pana la 51.000 de litri anual.

 

     Goodyear lansează gama FUELMAX PERFORMANCE, cea mai eficientă gamă de anvelope pentru reducerea consumului de combustibil, cu ocazia târgului IAA pentru Vehicule Comerciale 2018 de la Hanovra, Germania. Noile anvelope Goodyear având compoziția benzii de rulare în întregime din siliciu, sunt notate cu calificativul A pentru eficiența combustibilului și îndeplinesc toate condițiile 3PMSF (Muntele cu 3 piscuri și fulgul de nea) pentru anvelopele de iarnă. Aceste anvelope sunt potrivite pentru flotele care parcurg distanțe lungi, reducând costurile pentru combustibil și ajutând producătorii de camioane să îndeplinească obiectivele UE pentru viitor, cu privire la cantitatea de emisii de CO2 ale vehiculelor.

     De asemenea, două noi aplicații mobile Goodyear Proactive Solutions vor fi prezentate în cadrul evenimentului IAA, aplicații care oferă noi beneficii managerilor de flote și șoferilor. Combinația dintre Goodyear Proactive Solutions și anvelopele Fuelmax Performance este esențială pentru a îmbunătăți performanța și pentru a reduce costurile totale de deținere și de emisii. Noile anvelope vin în întâmpinarea noilor propuneri legislative ale UE de a reduce emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor de mare tonaj cu 15% până în 2025 și cu 30% până în 20302.

    “Anvelopele sunt esențiale pentru mobilitatea sustenabilă și sunt componente de bază pentru performanța vehiculelor. Noile anvelope Goodyear Fuelmax Performance demonstrează că noi înțelegem provocările și oportunitățile pe care obiectivele de protejare a mediului le lansează clienților noștri. Mai mult decât atât, acestea arată angajamentul nostru de a susține flotele și vehiculele cu echipare originală în demersul de a îndeplini aceste obiective și de a reduce costurile. Anvelopele sunt doar o parte din întregul ansamblu. Ne străduim să lucrăm împreună cu partenerii noștri din industrie pentru a furniza soluții inovative și complete pentru a reduce costurile, a reduce impactul asupra mediului înconjurător și de a contribui în programul de mobilitate al UE. Cheia succesului în acest demers este să creștem potențialul anvelopelor, iar Goodyear Proactive Solutions și alte servicii conexe pot reuși, pe mai departe, să crească profiturile și să reducă emisiile,” a declarat David Anckaert, Vice Președintele Goodyear Commercial Tires Europa.

    Gama Goodyear Fuelmax Performance cuprinde două anvelope Fuelmax S Performance de direcție și o anvelopă Fuelmax D Performance de tracțiune. Anvelopele Fuelmax Performance de direcție și tracțiune, împreună cu anvelopele Goodyear Fuelmax T pentru remorcă - notate, de asemenea, cu calificativul A pentru Eficiența Combustiei - oferă economii consistente pentru combustibil și reduc emisiile de CO2.

     O flotă de 100 de vehicule pentru distanțe lungi care folosește această combinație de anvelope, ar putea economisi până la 214.000 de litri de combustibil diesel pe an și ar putea reduce până la 557.000 kg de CO2 - economisind până la 290.000 euro din costurile pentru combustibil3.

     Un beneficiu comun al gamei este marcajul electronic RFID din interiorul fiecărei anvelope, care permite o identificare simplă cu ajutorul unui dispozitiv extern legat la sistemul de management al anvelopei, pentru a oferi viitoare beneficii de conexiune.

Articole