Echipare OE de la Continental pentru camionul electric Man CitE

     Producătorul de anvelope Continental a dezvoltat Conti e.MotionPro pentru camionul electric MAN CitE de la producătorul de camioane MAN. Acesta este conceput pentru a acționa ca punct de plecare pentru dezvoltarea pneurilor pentru autovehiculele utilitare electrice.

 

     Potrivit Continental, anvelopele pentru autovehicule utilitare electrice au cerințe diferite, în special în ceea ce privește optimizarea kilometrajului și rezistența la rulare, precum Klaus Kreipe, șeful anvelopelor originale pentru echipamentele de la Continental, a explicat: "Vehiculele electrice pot fi temporar echipate cu anvelope convenționale. Cu toate acestea, noile motoare și noile concepte de vehicule care sunt uneori asociate cu acestea vor schimba cerințele pentru anvelopele pentru vehicule comerciale. În prezent, folosim parteneriate pentru a obține o experiență valoroasă pentru dezvoltarea anvelopelor pentru camioane și autobuze electrice. "

     Împreună cu producătorii de vehicule comerciale și companiile de autobuze municipale, Continental dorește să dezvolte anvelopele cu tehnologii de ultima generație pentru începerea producției de vehicule electrice, a adăugat Kreipe.

      Anvelopa a fost produsă la uzina de producție a companiei Continental din Púchov, Slovacia. Carcasa laterală a fost fabricată manual și vopsea albastră aplicată pe peretele lateral în timp ce anvelopa a fost încălzită. Profilul personalizat a fost apoi rafinat de sculptri de pneuri din Stöcken, Hanovra. În același timp, piese mici din cauciuc au fost lipite manual în caneluri. Continental este unul dintre puținii producători de anvelope care pot produce manual modele individuale în cantități mici.

 

Articole